REGULAMENTUL OFICIAL

pentru organizarea și desfășurarea evenimentului
“Maraton 1 Decembrie Virtual – Ediţia a XI-a”
01- 05 Decembrie 2021 

SECŢIUNEA 1. DESPRE ORGANIZATORI și COMPETIȚIE

Competiția “Maraton 1 Decembrie 2021 – Virtual” (denumită în cele ce urmează “competiția”) este organizată de Asociaţia Club Sportiv Elite Running in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti si RO CLUB MARATON.

“Maraton 1 Decembrie 2021 – Virtual” este parte a proiectului “Educație prin Mișcare 2021”, unul dintre proiectele câștigătoare ale unei finanțări nerambursabile, alocate de la bugetul local al Primăriei Sectorului 3 al Municipiului București, pentru activități nonprofit de interes general desfășurate în anul 2021.

Evenimentul își propune promovarea alergării în aer liber și a unui stil de viaţa sănătos precum și inducerea sentimentelor patriotice legate de sărbătorirea Zilei Naționale a României la 1 Decembrie.

Regulamentul Oficial al competiției (denumit în continuare Regulament Oficial) este intocmit și va fi facut public conform legislaţiei aplicabile în Romania, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.maraton1decembrie.ro. 

Prin participarea la aceasta competiție, participanţii sunt de acord sa respecte și sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislaţiei în vigoare aplicabile.

SECŢIUNEA 2. PERIOADA și ZONA DE DESFĂȘURARE A EVENIMENTULUI

2.1. Perioada și locul desfășurării evenimentului

Evenimentul se va desfășura “virtual” în perioada 01.12 – 05.12.2021, în intervalul orar în care este permisă de către autoritati deplasarea persoanelor, în locația aleasă de către fiecare participant la eveniment.

În toate locațiile unde participanții aleargă individual o cursa din cadrul evenimentului “Maraton 1 Decembrie 2021 Virtual” se vor respecta toate măsurile indicate de autorități privind prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19 și se vor respecta toate normele de conduită în timpul deplasării (inclusiv regulile rutiere, acolo unde este cazul). 

SECȚIUNEA 3. CURSELE EVENIMENTULUI. CATEGORII.

3.1. Cursele din cadrul evenimentului “Maraton 1 Decembrie 2021 Virtual” 

Curesle din cadrul competiției se adresează pasionaţilor de sport și mișcare în aer liber, a căror stare de sănătate le permite o alergare pe una din distanţele menţionate mai jos. Cursele din cadrul evenimentului sunt deschise tuturor doritorilor, respectând condițiile impuse de organizator.

Evenimentul va cuprinde următoarele curse distincte:

 • Maratonul 1 Decembrie – 42,2 km
 • Semimaraton – 21,1 km
 • Cursa 11.1 km
 • Cursa Cetățenilor Sectorului 3 ( adulți) – 3,6 km (echivalentul unui tur de lac în Parcul Al. I. Cuza, Sector 3, București)
 • Cursa fotoliilor rulante – 3,15 km (echivalentul unui tur de lac în Parcul Al. I. Cuza, Sector 3, București)

3.2. Categorii de vârstă

3.2.1. Categoriile de vârstă pentru cursele: maraton, semimaraton, cursa 10km

 • 18 – 34 ani (născuți între 02.12.1986 și 01.12.2003) feminin și masculin
 • 35 – 49 ani (născuți între 02.12.1971 și 01.12.1986) feminin și masculin
 • + 50 ani (născuți in sau înainte de 01.12.1971) feminin și masculin

3.2.3. Categorii de vârstă pentru – Cursa Cetatenilor Sector 3:

 • +18 ani (născuți in sau înainte de 01.12.2003) feminin și masculin

3.3. Trasee de cursă

Traseul de cursă va fi ales de fiecare participant înscris la cursa aleasă în locația pe care o dorește.

SECŢIUNEA 4. MECANISMUL EVENIMENTULUI

4.1. Eligibilitate

Acest eveniment se adresează adulților care vor alerga pe distanțele fiecărei curse la care participantul s-a înscris în funcție de vârsta și pregatirea acestora.

Participantul trebuie sa fi împlinit 18 ani pana la data de început a evenimentului și să fie apt din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

4.2. Înscriere

4.2.1 Perioada de înscrieri

Înscrierile la evenimentul “Maraton 1 Decembrie 2021 Virtual” încep în data de 05.11.2021 și sunt deschise până pe data de 26.11.2021 sau pana la ocuparea locurilor disponibile pentru cursele fizice cumulat cu cursele virtuale.. 

O persoana eligibilă conform articolului 4.1 se poate înscrie la una din probele evenimentului pe pagina https://maraton1decembrie.ro/curse-virtuale/formular-curse-virtuale/ în limita numărului de locuri disponibile.

4.2.2 Formularul de înscriere

Prin completarea formularului de înscriere în timpul înregistrării online fiecare participant:

– declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la evenimentul “Maraton 1 Decembrie 2021 Virtual”, precum şi regulamentul oficial al acestui eveniment;

– declară că a citit și este de acord cu Politica de Confidențialitate privind prelucrarea de către Asociația CS Elite Running a datelor cu caracter personal

– declară că este de acord cu prelucrarea imaginilor foto și video folosite în materialele de promovare ale evenimentului;

– declară pe propria răspundere că datele completate în formularul de înscriere sunt reale și că persoana este aptă fizic pentru a participa la cursa aleasă, potrivit condițiilor din prezentul Regulament.

– declară că odată făcută înscrierea, persoana respectivă va participa la cursa

4.2.3 Limitări

Numărul înscrierilor (cumulat pentru cursele fizice și virtuale) este limitat, după cum urmează:

 • 100 locuri pentru participanții la proiectul “Educație prin Mișcare 2021”
 • 520 locuri pentru alți participanți

4.3. Taxa de înscriere

Taxa de înscriere este aceeași pentru toate cursele, după cum urmează: 

 • 125 lei până pe 12.11.2021
 • 135 lei până pe 19.11.2021
 • 150 lei începând cu 20.11.2021 

Plata taxei de înscriere se face online în momentul înscrierii online sau în maximum 1(una) zi lucrătoare de la data completării formularului folosind link-ul din emailul primit la înregistrare sau prin transfer bancar la: 

Asociatia Club Sportiv Elite Running, CIF 31333790
IBAN: RO57BACX0000000877267000, deschis la Unicredit Bank

În caz de neparticipare, taxa de înscriere nu se returnează.

Participantii (adulti) rezidenți în Sectorul 3, înscriși în proiectul “Educație prin Mișcare 2021”, care au acumulat minim 6 prezențe la ședințele de antrenament, beneficiază de înscriere gratuită la oricare cursă din cadrul evenimentul “Maraton 1 Decembrie 2021 Virtual”. 

De asemenea, participanții la Cursa Fotoliilor Rulante beneficiază de înscriere gratuită.

4.4. Kit-ul de concurs

Conținut:

 • Număr concurs: se primește în format electronic 
 • Tricou tehnic al evenimentului 
 • Acces la clasament 
 • Diploma de finisher: se primește în format electronic
 • Medalie

Kit-ul de concurs va fi trimis fiecărui participant validat (înscris și cu taxa achitata) prin curier după încheierea evenimentului. 

Participanții(adulti) înscriși la antrenamentele din cadrul proiectului “Educație prin Mișcare 2021 (rezidenți în Sectorul 3), eligibili pentru înscrierea gratuită la evenimentul “Maraton 1 Decembrie 2021 Virtual” vor fi informați prin email în legătură cu distribuirea kitului.

Transportul kitului este gratuit pentru destinațiile din România, iar pentru cele din afara țării va trebui suportată de concurent.

Kiturile vor fi expediate în perioada 6-15 decembrie 2021.

4.5. Declaraţia pe propria răspundere

Toţi concurenţii vor completa și semna o declaraţie online pe propria răspundere că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la cursa la care s-au înscris.

Prin completarea și trimiterea formularului de înscriere și acceptarea Regulamentului, participantul este de acord că organizatorii sunt exonerați de orice răspundere în legătură cu orice pretenţii ale participanților și sau a succesorilor, de orice natură, pentru eventuale accidentari, boală, deces sau orice alte probleme medicale care ar putea apărea pe parcursul desfăşurării cursei.

Prin completarea și trimiterea formularului de înscriere și acceptarea Regulamentului, participantul la eveniment declară pe propria răspundere, că în situaţia în care ar surveni pe parcursul desfășurării cursei la care s-a înscris evenimente ca cele descrise mai înainte, va suporta toate cheltuielile ocazionate de transportul către o unitate medicală specializată şi declară că renunţă la orice pretenţie în legătură cu un astfel de transport şi/sau tratament de urgenţă, întârzieri ori deficienţe în legătură cu acesta.

Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii și autoritățile partenere nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării cursei.

Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

Prin completarea și semnarea declaraţiei online pe propria răspundere, participantul este obligat să cunoască și să respecte toate restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19 în locația unde alege să alerge.

4.6. Condiții de participare la cursă

Un concurent validat trebuie să ia startul în cursa la care s-a înscris în perioada 01.12 – 05.12.2021, în intervalul orar în care este premisă de către autorități deplasarea persoanelor, în locația aleasă de către acesta.

Concurenţii vor participa la cursă folosind propriul echipament. Echipamentul de alergare trebuie să fie corespunzător condițiilor meteorologice de la ora de desfășurare a competiției (inclusiv încălţaminte adecvată) și decent (să respecte normele morale).

Concurenții trebuie să-și dozeze efortul în conformitate cu starea proprie de sanatate și pregatirea lor fizică la momentul cursei.

4.6.1. Înregistrarea rezultatelor

Transmiterea rezultatelor se face urmând instrucțiunile primite pe email înainte de începutul competiției.

Poți alerga cu orice aplicație de urmărire a antrenamentelor (strava, polar, garmin etc.) iar după cursă vei putea să trimiți rezultatul pe pagina trimisă pe email.

Activitatea ta trebuie să fie efectuată și salvată într-o singură sesiune, fără pauză și repornire. Nu uita să oprești si să salvezi sesiunea de alergare atunci când atingi distanța dorită.

Rezultatul alergării fiecărui participant va fi transmis pana la data de 05.12.2021 (inclusiv). Dupa această dată nu se mai iau în considerare rezultatele pentru clasamentul fiecărei probe și nici pentru participarea la tombola cu premii.

4.6.2. Descalificarea

Organizatorul are dreptul de a lua orice decizie pentru descalificarea unui participant dacă se consideră că acesta a avut vreun ajutor extern (bicicleta, trotineta, role, vehicul etc.) în parcurgerea distanței sau a înșelat în orice fel.

4.7. Stabilirea rezultatelor (clasamente) și premii

4.7.1. Clasament 

Pe baza rezultatelor primite de la participanți, se vor întocmi clasamente open pentru fiecare cursă:

1) Maratonul 1 Decembrie – feminin și masculin

2) Semimaraton – feminin și masculin

3) Cursa 11.1 km – feminin și masculin

4) Cursa fotoliilor rulante – 3.15 km – feminin si masculin

5) Cursa Cetatenilor Sectorului 3 (adulți) 3,6 km – feminin și masculin

De asemenea, se vor face clasamente și pe categorii de vârstă, conform secțiunii 3.2.

Clasamentele finale vor fi publicate pe website-ul https://maraton1decembrie.ro/ incepand cu data de 08.12.2021.

4.7.2. Premii prin tragere la sorți

Pentru cursele virtuale se vor oferi premii prin tragere la sorți, la care vor participa toti concurentii care si-au trimis rezultatul alergarii cursei la care s-au inscris.

Premii se vor anunta inainte de inceperea competitiei si constau in produse din partea sponsorilor.

Câștigătorii vor fi stabiliți în data de 08.12.2021, aleator, folosind platforma https://www.random.org/, dintre cei care au finalizat o cursă și au trimis rezultatele la organizatori. Câștigătorii vor fi anunțați pe pagina de Facebook Elite Running și pe website-ul https://maraton1decembrie.ro/ 

Nu vom acorda premii conform clasamentelor deoarece nu putem asigura egalitate de șanse pentru toți participanții (distanța diferă de la un dispozitiv de măsurare la altul).

Premiile se vor putea trimite prin curier cu plata la destinatar.

4.8. Specificații tehnice pentru cursa 3.15 km – pentru fotolii rulante

Cursa 3.15 km pentru fotolii rulante se adresează persoanelor cu dizabilități locomotorii care se deplaseaza cu fotolii rulante. Fiecare participant va folosi propriul său scaun cu roți.

Este de preferat ca traseul ales pentru aceasta cursă să fie într-un parc.

Participanții cu dizabilități locomotorii în fotolii rulante vor avea grija sa se deplaseze în siguranta cand depășesc sau sunt depasiti de alte persoane care se afla pe traseul de cursă.

Toți participantii la cursa 3.15 km pentru fotolii rulante trebuie sa trimită o înștiințare către organizatori ([email protected]) atunci când au finalizat cursa.

Este de preferat ca fiecare participant la aceasta cursa să fie însoțit de o persoana apropiata care să-i acorde participantului asistență în caz de nevoie.

CLARIFICARE: Este permisă folosirea echipamentelor de tip hand trikes!

4.9. Retragerea din cursa sau neprezentarea

In cazul retragerii din competiție sau neprezentării, rambursarea taxei nu este posibila.

4.10. Modificarea înscrierii

Modificarea unei înregistrări (schimbarea de persoane, trecerea de la o proba la alta) NU este posibilă.

SECȚIUNEA 5. FAIR-PLAY

Alergatorii vor avea o atitudine fair-play și vor respecta următoarele reguli:

 • vor manifesta respect fata de trecătorii de pe traseul de alergare
 • vor alerga în locuri în care nu vor periclita circulatia rutiera și se vor comporta cuviincios cu participantii la trafic, acolo unde este cazul
 • vor trimite către organizatori onest dovada alergării

SECȚIUNEA 6. DISPOZIȚII FINALE

În conformitate cu legislația în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câștigătorilor și premiile acordate în cadrul acestui eveniment. Lista câștigătorilor la tragerea la sorți va fi publicată după data de 08.12.2021 pe site-ul www.maraton1decembrie.ro.

Organizatorii se obligă să respecte prevederile Regulamentului (UE) 679 din 27.04.2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru detalii, accesați pagina: http://www.maraton1decembrie.ro/politica-de-confidentialitate/

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.

Pentru a contacta organizatorii, trimiteți email către: [email protected]