REGULAMENTUL OFICIAL

pentru organizarea și desfășurarea evenimentului “Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual – ediţia a X-a”
28 Noiembrie – 06 Decembrie 2020

SECŢIUNEA 1. DESPRE ORGANIZATORI și EVENIMENT

Evenimentul  “Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual – ediţia a X-a” este organizat de asociaţiile CS Elite Running și CS RO CLUB MARATON  în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 al Municipiului București.

Evenimentul își propune  promovarea alergării în aer liber și a unui stil de viaţa sănătos precum și inducerea sentimentelor patriotice legate de sărbătorirea Zilei Naționale a României la 1 Decembrie.

Vom dedica ediția din acest an a “Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual” tuturor medicilor și cadrelor medicale aflate în linia întâi în lupta cu COVID 19. Consideram ca este de datoria noastra sa le mulțumim pentru strădaniile lor pentru ca noi sa revenim cu bine la o viata normala.

Regulamentul Oficial al evenimentului (denumit în continuare Regulament Oficial) este întocmit și va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pe site-ul www.maraton1decembrie.ro.

Prin participarea la acest eveniment, participanţii sunt de acord sa respecte și sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislaţiei în vigoare aplicabile.

SECŢIUNEA 2. PERIOADA și ZONA DE DESFĂȘURARE A EVENIMENTULUI

2.1. Perioada și locul desfășurării evenimentului

Evenimentul se va desfășura “virtual” în perioada 28.11 – 06.12.2020, în intervalul orar în care este permisă de către autoritati deplasarea persoanelor, în locația aleasă de către fiecare participant la eveniment.

În toate locațiile unde participanții aleargă individual o cursa din cadrul evenimentului “Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual” se vor respecta toate măsurile indicate de autorități privind prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19 și se vor respecta toate normele de conduită în timpul deplasării (inclusiv regulile rutiere, acolo unde este cazul). 

SECȚIUNEA 3. CURSELE EVENIMENTULUI. CATEGORII.

3.1. Cursele din cadrul evenimentului

“Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual” se adresează pasionaţilor de sport și mișcare în aer liber, a căror stare de sănătate le permite o alergare pe una din distanţele menţionate mai jos. Cursele din cadrul evenimentului sunt deschise tuturor doritorilor, respectând condițiile impuse de organizator.

Evenimentul  va cuprinde următoarele curse distincte:

 • Maratonul 1 Decembrie – 42,2 km
 • Semimaraton – 21,1 km
 • Cursa 10 km
 • Cursa Cetățenilor Sectorului 3 (adolescenți și adulți) – 3,15 km (echivalentul unui tur de lac în Parcul Al. I. Cuza, Sector 3, București)
 • Cursa fotoliilor rulante – 3,15 km (echivalentul unui tur de lac în Parcul Al. I. Cuza, Sector 3, București)

3.2. Categorii de vârstă

3.2.1. Categoriile de vârstă pentru cursele: maraton, semimaraton, cursa 10km

 • 18 – 34 ani (născuți între 29.11.1985 și 28.11.2002) feminin și masculin
 • 35 – 49 ani (născuți între 29.11.1970 și 28.11.1985) feminin și masculin
 • + 50 ani (născuți înainte de 28.11.1970) feminin și masculin

3.2.3. Categorii de vârstă pentru  – Cursa Cetatenilor Sector 3:

 • Cursa adolescenților: 12-17 ani (născuți între 29.11.2002 și 28.11.2008) feminin și masculin
 • +18 ani (născuți înainte de 28.11.2002) feminin și masculin

3.3. Trasee de cursă

Traseul de cursă va fi ales de fiecare participant înscris la cursa aleasă în locația pe care o dorește.

SECŢIUNEA 4. MECANISMUL EVENIMENTULUI

4.1. Eligibilitate

Acest eveniment se adresează adolescenților (12-17 ani) și adulților care vor alerga pe distanțele fiecărei curse la care participantul s-a înscris în funcție de vârsta și pregatirea acestora.

Participantul trebuie sa fi împlinit 12 ani (pentru cursa adolescenților), respectiv 18 ani (pentru celelalte curse) pana la data de început a evenimentului și să fie apt din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

4.2. Înscriere

4.2.1

Înscrierile la evenimentul “Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual” încep în data de 20.11.2020 și sunt deschise până pe data de 02.12.2020. 

O persoana eligibilă conform articolului 4.1 se poate înscrie la una din probele evenimentului pe site-ul https://maraton1decembrie.ro/ în limita numărului de locuri disponibile.

4.2.2 

Prin completarea formularului de înscriere în timpul înregistrării online fiecare participant:

– declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la evenimentul  “Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual”, precum şi regulamentul oficial al acestui eveniment;

– declară că a citit și este de acord cu Politica de Confidențialitate privind prelucrarea de către Asociația CS Elite Running a datelor cu caracter personal

– declară că este de acord cu prelucrarea imaginilor foto și video folosite în materialele de promovare ale evenimentului;

– declară pe propria răspundere că datele completate în formularul de înscriere sunt reale și că persoana este aptă fizic pentru a participa la cursa aleasă, potrivit condițiilor din prezentul Regulament.

– declară că odată făcută înscrierea, persoana respectivă va participa la cursa

4.2.3 

Nu este permisă înscrierea unei persoane la mai multe curse.

4.2.4

Numărul înscrierilor este limitat, după cum urmează:

 • 150 locuri pentru participanții la proiectul “Educație prin Mișcare 2020”
 • 150 locuri pentru alți participanți
 • *100 locuri pentru perioada 29.11 – 02.12 (vezi sectiunea 4.2.5) 

4.2.5 100 de locuri noi

După completarea celor 300 de locuri, în data de 29.11.2020 organizatorii suplimentează locurile pentru încă 100 de participanți:

 • Perioada de înscrieri se închide pe 02.12.2020 23:59 în cazul în care locurile disponibile nu se vor epuiza până la acea dată;
 • Taxa de participare este de 45 RON;
 • Concurenții înscriși pe locurile suplimentare vor beneficia de următorul kit de participare:
  • Număr concurs: se primește în format electronic
  • Sac de antrenament
  • Acces la clasament
  • Diploma de finisher: se primește în format electronic
  • Medalie
 • Kit-urile vor fi expediate prin curier în perioada 6-20 decembrie pentru persoanele din afara Bucureștiului iar costul transportului va fi achitat de concurent;
 • Pentru concurenții din București kit-urile vor fi ridicate dintr-o locație ce va fi comunicată ulterior;

4.3. Taxa de înscriere

Taxa de înscriere este unică, 70 lei, pentru oricare dintre cursele evenimentului.

Taxa se va achita:

 • in contul RO57BACX0000000877267000, deschis la Unicredit Bank, beneficiar Asociatia Club Sportiv Elite Running, CIF 31333790.
 • online, cu card, pe www.maraton1decembrie.ro

Plata taxei de înscriere se face în momentul înscrierii online sau în maximum o zi lucrătoare de la data completării formularului online.

Pentru ca înscrierea să fie validă, plata online trebuie facută pană pe 02.12.2020, iar plata prin transfer în contul de mai sus până pe data de 03.12.2020. După această dată toate înscrierile nevalidate (pentru care nu s-a efectuat plata) vor fi anulate.

În caz de neparticipare, taxa de înscriere nu se returnează.

Adolescenții și adulții rezidenți în Sectorul 3, înscriși în proiectul “Educație prin Mișcare 2020”, care au acumulat minim 5 prezențe la ședințele de antrenament, beneficiază de înscriere gratuită la oricare cursă din cadrul evenimentul “Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual”. 

De asemenea, participanții la Cursa Fotoliilor Rulante beneficiază de înscriere gratuită.

*Pentru cele 100 de locuri disponibile pentru perioada 29.11-02.12 taxa de înscriere este 45 lei pentru oricare dintre cursele evenimentului (vezi condițiile de la sectiunea 4.2.5).

4.4.  Kit-ul de concurs

Conținut:

 • Număr concurs: se primește în format electronic
 • Sac de antrenament (cu denumirea evenimentului)
 • Tricou al evenimentului 
 • Un produs Isostar
 • Acces la clasament 
 • Diploma de finisher: se primește în format electronic
 • Medalie

Kit-ul de concurs va fi trimis fiecărui participant validat (înscris și cu taxa achitata) prin curier după încheierea evenimentului. Participanții înscriși la antrenamentele din cadrul proiectului “Educație prin Mișcare 2020” (rezidenți în Sectorul 3), eligibili pentru înscrierea gratuită la evenimentul “Maraton 1 Decembrie 2020 Virtual” vor fi informați prin email în legătură cu distribuirea kitului.

Transportul kitului este gratuit pentru destinațiile din România, pentru cele din afara țării va trebui suportată de concurent.

Kiturile vor fi expediate în perioada 6-20 decembrie.

4.5. Declaraţia pe propria răspundere

4.5.1. Toţi concurenţii vor completa și semna o declaraţie online pe propria răspundere că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la cursa la care s-au înscris.

Pentru participantii adolescenți (12-17 ani), înscrierea se face prin completarea și trimiterea formularului de înscriere de către unul dintre părinți sau tutori legali ai copilului minor. Părinții sau tutorii legali ai copilului minor (12-17ani) înscris la cursă declară pe propria răspundere că datele completate în formularul de înscriere sunt reale, că minorul pe care îl reprezintă este apt din punct de vedere medical pentru a participa la cursa la care a fost înscris, că minorul pe care îl reprezintă are pregătirea fizică, psihică şi tehnică corespunzătoare pentru a participa la cursa la care a fost înscris; că a luat la cunoștință de implicaţiile juridice ale participării minorului pe care îl reprezintă la eveniment şi își asumă întreaga răspundere, în cazul în care copilul/minorul pe care îl reprezint este implicat într-un accident.

4.5.2. Prin completarea și trimiterea formularului de înscriere și acceptarea Regulamentului, participantul este de acord că organizatorii sunt exonerați de orice răspundere în legătură cu orice pretenţii ale participanților și sau a succesorilor, de orice natură, pentru eventuale accidentari, boală, deces sau orice alte probleme medicale care ar putea apărea pe parcursul desfăşurării cursei.

4.5.3. Prin completarea și trimiterea formularului de înscriere și acceptarea Regulamentului, participantul la eveniment declară pe propria răspundere, că în situaţia în care ar surveni pe parcursul desfășurării cursei la care s-a înscris evenimente ca cele descrise mai înainte, va suporta toate cheltuielile ocazionate de transportul către o unitate medicală specializată şi declară că renunţă la orice pretenţie în legătură cu un astfel de transport şi/sau tratament de urgenţă, întârzieri ori deficienţe în legătură cu acesta.

4.5.4. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii și autoritățile partenere nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării cursei.

4.5.5. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

4.5.6.  Prin completarea și semnarea declaraţiei online pe propria răspundere, participantul este obligat să cunoască și să respecte toate restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19 în locația unde alege să alerge.

4.6. Condiții de participare la cursă

Un concurent validat trebuie să ia startul în cursa la care s-a înscris în perioada 28.11 – 06.12.2020, în intervalul orar în care este premisă de către autorități deplasarea persoanelor,  în locația aleasă de către acesta.

Concurenţii vor participa la cursă folosind propriul echipament. Echipamentul de alergare trebuie să fie corespunzător condițiilor meteorologice de la ora de desfășurare a competiției (inclusiv încălţaminte adecvată) și decent (să respecte normele morale).

Concurenții trebuie să-și dozeze efortul în conformitate cu starea proprie de sanatate și pregatirea lor fizică la momentul cursei.

4.6.1. Înregistrarea datelor de cursa – rezultatelor

Instrucțiunile privind transmiterea rezultatelor se face urmând instrucțiunile primite în emailul de confirmare a înscrierii.

Poți alerga cu orice aplicație de urmărire a antrenamentelor (strava, polar, garmin etc.) iar după vei putea să îți trimiți rezultatele în link-ul trimis pe email.

Activitatea ta trebuie să fie efectuată și salvată într-o singură sesiune, fără pauză și repornire. Nu uita să oprești si să salvezi sesiunea de alergare atunci când atingi distanța dorită.

4.6.2. Descalificarea

Organizatorul are dreptul de a lua orice decizie pentru descalificarea unui participant dacă se consideră că acesta a avut vreun ajutor extern (bicicleta, trotineta, role, vehicul etc.) în parcurgerea distanței sau a înșelat în orice fel.

4.7. Stabilirea rezultatelor (clasamente) și premii

4.7.1. Clasament 

Pe baza rezultatelor primite de la participanți, se vor întocmi clasamente open pentru fiecare cursă

1) Maratonul 1 Decembrie – feminin și masculin
2) Semimaraton – feminin și masculin
3) Cursa 10 km – feminin și masculin
4) Cursa fotoliilor rulante – 3.15 km – feminin si masculin
5) Cursa Cetatenilor Sectorului 3 (adolescenti și adulți) 3,15 km – feminin și masculin

De asemenea, se vor face clasamente și pe categorii de vârstă, conform secțiunii 3.2

4.7.2. Premii prin tragere la sorți

Se vor oferi următoarele premii prin tragere la sorți:

 • 5 vouchere echipament sportiv în valoare de 200 lei fiecare
 • 3 kituri cu produse de hidratare Isostar  
 • 5 Buff tricolor
 • 10 sticle de vin Anonymous
 • 3 vouchere x 100ron City Grill 

Câștigătorii vor fi stabiliți în data de 08.12.2020, aleator, folosind platforma https://www.random.org/, dintre cei care au finalizat o cursă și au trimis rezultatele la organizatori. Câștigătorii vor fi anunțați pe pagina de Facebook Elite Running și pe website-ul https://maraton1decembrie.ro/ 

Nu vom acorda premii conform clasamentelor deoarece nu putem asigura egalitate de șanse pentru toți participanții (distanța diferă de la un dispozitiv de măsurare la altul).

Premiile se vor putea trimite prin curier cu plata la destinatar.

4.8. Specificatii tehnice pentru cursa 3.15 km – pentru fotolii rulante

Cursa 3.15 km pentru fotolii rulante se adresează persoanelor cu dizabilități locomotorii care se deplaseaza cu fotolii rulante. Fiecare participant va folosi propriul său scaun cu roți.

Este de preferat ca traseul ales pentru aceasta cursă să fie într-un parc.

Participanții cu dizabilități locomotorii în fotolii rulante vor avea grija sa se deplaseze în siguranta cand depășesc sau sunt depasiti de alte persoane care se  afla pe traseul de cursă.

Toți participantii la cursa 3.15 km pentru fotolii rulante trebuie sa trimită o înștiințare către organizatori ([email protected]) atunci când au finalizat cursa.

Este de preferat ca fiecare participant la aceasta cursa să fie însoțit de o persoana apropiata care să-i acorde participantului asistență în caz de nevoie.

CLARIFICARE: Este permisă folosirea echipamentelor de tip hand trikes!

4.9. Retragerea din cursa sau neprezentarea

In cazul retragerii din competiție sau neprezentării, rambursarea taxei nu este posibila.

4.10. Modificarea înscrierii

Modificarea unei înregistrări (schimbarea de persoane, trecerea de la o proba la alta) NU este posibilă.

SECȚIUNEA 5. FAIR-PLAY

Alergatorii vor avea o atitudine fair-play și vor respecta următoarele reguli:

 • vor manifesta respect fata de trecătorii de pe traseul de alergare
 • vor alerga în locuri în care nu  vor periclita circulatia rutiera și se vor comporta cuviincios cu participantii la trafic, acolo unde este cazul
 • vor trimite către organizatori onest dovada alergării

SECȚIUNEA 6. DISPOZIȚII FINALE

În conformitate cu legislația în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câștigătorilor și premiile acordate în cadrul acestui eveniment. Lista câștigătorilor la tragerea la sorți va fi publicată după data de 08.12.2020 pe site-ul www.maraton1decembrie.ro.

Organizatorii se obligă să respecte prevederile Regulamentului (UE) 679 din 27.04.2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru detalii, accesați pagina: http://www.maraton1decembrie.ro/politica-de-confidentialitate/

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.

Pentru a contacta organizatorii, trimiteți email către: [email protected]